Paardrijden

Het Duitse dorpje Stein bevindt zich midden in een uitgebreid netwerk van ruiter- en koetspaden. Het reikt van Isenbruch helemaal in het westen van de gemeente Selfkant tot Haaren in de gemeente Waldfeucht in de buurt van Heinsberg, tot Schinveld net over de grens in Nederland.

In de Schinveldse bossen (op 10 km) en op de Brunsummerheide (op 14 km) in Nederland heeft Natuurmonumenten zo’n 20 km aan ruiter- en menroutes aangelegd voor ruiters en menners. Het is een prachtig natuurgebied in Zuid-Limburg, bekend om de heuvels, uitgestrekte heide, klaterende beekjes en oude loofbossen, afgewisseld met akkers.

Andere Nederlandse ruiter- en menroutes in de omgeving zijn te vinden in het gebied rondom Beek, Schinnen en Nuth. Een aantal van deze routekaarten is bij B7 gratis verkrijgbaar.

Grensoverschrijdende ruiterpaden vindt u ook in het prachtige natuurpark Rodebach/Roode Beek. Met een groot grensoverschrijdend initiatief hebben de gemeenten Onderbanken (NL) en Gangelt (DE) samen met partners een natuurpark ontworpen waarin natuur én mensen aan hun trekken kunnen komen. Op een oppervlakte van 750 hectare wacht u een avontuurlijk natuurgebied met beken, moerassen, grazige weiden, bos en vrij rondlopende Hooglanders. Een overzicht van de routes vindt u hier.

Ieder jaar wordt er in de gemeente Selfkant in mei de ‘Tag des Pferdes’ (dag van het paard) in combinatie met een Euregio-toernooi en een paardenzegening in buurdorp Millen gehouden. Meer informatie op www.selfkant-reiten.de.

Ligging    Fietsen en wandelen    Andere activiteiten    Bezienswaardigheden    Eten en drinken    Steden